Enemmän arjen puurtaja kuin suuri johtaja

Ville Uusivuori on toista kertaa ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon.

 

Vasemmistoliiton ehdokas Ville Uusivuori, 27, lueskelee kirjaa Espoon Ison Omenan kirjaston edessä. Hän on pukeutunut rentoihin vihreisiin vaatteisiin – oma vaalipinssi komeilee hupputakin rinnassa.

Energinen Ville opiskelee tällä hetkellä Helsingin Yliopistossa matematiikan ja fysiikan opettajaksi.

–          Aloitin opiskelut vuonna 2004, mutta aikaa on kulunut harrastuksiin, siviilipalveluksen suorittamiseen ja kaikenlaiseen järjestötoimintaan tässä välillä, Ville kertoo.

–          Aion kuitenkin aloittaa gradun tekemisen heti kunnallisvaalien jälkeen.

Uusivuori kertoo olevansa ahkera ja tunnollinen, ja sopivansa sen vuoksi hyvin kaupunginvaltuustoon. Hän on toiminut kuluvan valtuustokauden ympäristölautakunnassa.

–          En koe olevani suuri johtaja, vaan enemmän sellainen arjen puurtaja. Olen mieluummin esimerkiksi taloudenhoitaja kuin puheenjohtaja, hän sanoo.

–          Kunnallisvaalipolitiikkaa ajatellen huono puoleni on varmaankin sähäkkyyden puute. En ole kovinkaan konfliktihakuinen. Ainakin isomman mittakaavan politiikassa se on heikkous.

 

Mikä Espoossa mättää?

 

Espoon retuperällä olevista asioista Villellä on sanansa sanottavana.

–          Mistä aloitetaan? Uusivuori nauraa.

–          Top kolme Espoon ongelmat ovat uusi johtamissääntö, joka keskitti lisää valtaa virkamiehille, yksityistämis- ja ulkoistamisbuumi sekä asumiseen liittyvät ongelmat.

Villen mielestä valtaa tulisi antaa enemmän luottohenkilöille, ja ulkoistamiskierteen katkaiseminen olisi suoraviivainen poliittinen päätös.

–          Asumispolitiikan suhteen päätökset tulisi kierrättää aina kunkin alueen asukasyhdistyksen kautta. Asukasyhdistykset ovat tällä hetkellä vähän sellaisia diibadaaba-kerhoja – niiden pitäisi olla strukturoidumpia.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenyydestä haaveilevalla Villellä on suunnitelmia myös uusien asuinalueiden rakentamisen suhteen.

–          Paitsi että rakennetaan riittävästi asuinalueita hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrelle, täytyisi pitää huolta myös siitä, että Espoon tärkeät luontokohteet ja niiden väliset viheralueet säilyisivät.

–          Pientalosokkelot jotka paisuvat kuin pullataikina, vievät pian kaiken sen tilan mitä viheralueet tarvitsevat, Ville kertoo.

Vähiten ääniä Ville uskookin saavansa juuri pientalosokkeloissa asuvilta ihmisiltä, ”joiden pihasta ei voi poistua ilman Bemaria”.

–          Veikkaan, että minulla ja niillä on kaikkein vähiten yhteistä, hän hymyilee.

 

Vaalikone kertoo totuuden

 

Uusivuori on vastaillut YLE:n vaalikoneen kysymyksiin viimeksi muutama viikko sitten. Tuolloin hän muistelee vaalikoneen ehdottaneen hänelle lähinnä Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajia.

Onko Ville vielä samoilla linjoilla kuin kaksi viikkoa sitten?

 

Ehdokkaat, jotka ovat villen kanssa eniten samaa mieltä.

…Ja eniten eri mieltä.

 

Tulokset näyttävät, että Uusivuoren mielipiteet eivät ole juurikaan muuttuneet tuona aikana. Kymmenen lähinnä Villen ajatusmaailmaa olevaa henkilöä ovat pääosin Vasemmistoliiton edustajia. Myös kolme Vihreää mahtuu mukaan.

Vähiten yhteistä vaalikoneen mukaan Villellä on Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa. Myös yksi Piraattipuolueen jäsen kiikkuu kärkisijoilla.

–          Tulos ei sinänsä minua yllätä, Ville nauraa.

Illalla hän suunnittelee matkaavansa lähibaareihin tekemään vaalityötä ystävänsä kanssa. Myös lauantai ja sunnuntai ovat ohjelmaa täynnä.

–          Jatkuva kiire syö miestä, mutta vain tiiviillä kampanjoinnilla saadaan tuloksia, Uusivuori summaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s