Mimosa on saavuttanut sen, mitä alun perin tahtoikin

Kuva

Mimosa Helander, 46, asustelee pienessä kodikkaassa puutalossa Espoon Malminmäessä. Hän avaa asuntonsa oven ja sulkee saapujan lämpimään syleilyyn. Mimosa on kipeä, mutta se ei vähennä naisen paloa muuttaa maailmaa. Hänellä on selkeä tavoite vaalityössään: mielenterveystyön kehittäminen ja itsemurhien ehkäiseminen.

Viime vuoden joulukuussa Mimosa löysi oman tyttärensä, Delphinen, kuolleena asunnostaan. Vain muutama viikko ennen itsemurhaansa Delphine oli käynyt Espoon Jorvin sairaalassa pyytämässä päästä hoitoon suljetulle psykiatriselle osastolle. Avunhuutoa ei kuultu.

–          Tänä vuonna kesän alussa minulla syttyi kipinä alkaa vaikuttaa asioihin. Jonkinlainen yhteiskunnallinen vastuu heräsi pääni sisällä, Mimosa kertoo.

–          Delphinen kuoleman jälkeen ihmiset ovat ottaneet minuun yhteyttä sähköpostitse, Facebookin kautta ja soittamalla. Jotkut ovat pyytäneet vain, että ”yritä tehdä jotain”. Tuli sellainen olo, että minun täytyy kantaa vastuuta enemmän.

 

Lähimmäisenrakkautta valtuustoon

 

Helander on päättänyt lyöttäytyä Kristillisdemokraattien (KD) riveihin puolueen hyvän arvomaailman vuoksi.

–          KD korostaa lähimmäisenrakkautta ja sitä, että ihmisyys on markkina-arvoa tärkeämpää. Olisi varmaankin helpompaa päästä valtuustoon jonkin toisen puolueen kautta Kristillisdemokraatteihin kohdistuneiden ennakkoluulojen vuoksi, mutta puolueen arvomaailma on minulle tärkeä asia, Mimosa kertoo.

–          Pahinta, mitä minulle on kampanjoinnin aikana tapahtunut, oli se, kun eräs mies sylkäisi kasvoilleni ja sanoi, että hän ei ainakaan äänestä mitään Päivi Räsästä. Pyyhin syljen kasvoiltani ja vastasin, että minä olen Mimosa Helander.

Noin tuhannen euron vaalibudjetilla pärjäävä Helander tekee vaalityötä siellä, missä ikinä liikkuukin. Hän keskustelee ihmisten kanssa kaduilla, rappukäytävissä, puistoissa ja ostoskeskuksissa.

–          Siitä tulee hyvä fiilis, ja minulla on kova halu päästä valtuustoon, hän sanoo.

–          Delphinen tarina ei ole se pääasia, vaan kaikki ne tarinat joita keskustellessani kuulen. Muilta ihmisiltä saan ohjeita ja uusia ajatuksia, joita pystyn sitten viemään 3eteenpäin.

 

”Olen saanut ihmiset ajattelemaan”

 

Rankasta vuodesta huolimatta Helander on varma, että aika ja oma jaksaminen riittäisivät valtuustotyöhön.

–          Olen päättänyt, että tämä on se juttu mitä haluan tehdä. Totta kai tärkein asia on, että saan kasvatettua 10-vuotiaan tyttäreni, mutta työlläni autan myös häntä tulevaisuudessa.

Mimosan mielestä valtuuston ja lautakuntien ohelle pitäisi perustaa myös erilaisia työryhmiä, joihin liittyisi eri puolueiden jäseniä. Yksi ryhmä voisi käsitellä esimerkiksi kouluihin liittyviä asioita; ryhmä ottaisi yhteyttä koulujen oppilaskuntiin ja oppilaiden vanhempiin, ja keräisi tiedot koulujen epäkohdista. Näin saataisiin tieto siitä, millainen tilanne kouluissa oikeasti on muun muassa koulukiusaamisen saralla.

Omasta mielestään Mimosa on kuitenkin jo saavuttanut sen, mitä alun perin tahtoikin.

–          Olen saanut kontaktia ihmisiin ja kohdannut heidät. Olen saanut sellaisetkin ihmiset ajattelemaan, jotka eivät aiemmin ole ajatelleet. Haluan nähdä, että ihmiset välittävät toisistaan.

–          En pystyisi katsomaan Delphineä silmiin, jos en tekisi parastani. Haluan, että hän voisi olla ylpeä äidistään ja siitä, että haluan todella parantaa nuorten hyvinvointia, Mimosa kertoo kaihoisasti hymyillen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s