Kuppi kuumaa ja Kokoomuksen kunnallisvaaliohjelmaa

Kokoomuksen Korvakärry seisoo Helsingin Sipoossa syrjäisellä paikalla.

Innokkaita kahvinlipittäjiä tai pullansyöjiä ei näy. Vain Korvakärryn kuski Tatu Tallberg, Kokoomuksen ehdokas Sirpa Norvio sekä Sirpan innokas apulainen Riikka Sulkamo-Mäkinen ovat paikalla.

–          Riippuu paljon ajasta ja paikasta, tulevatko ihmiset juttelemaan, Tatu sanoo.

–          Jos ketään ei näy, niin viihdytämme itseämme keskustelemalla keskenämme. Aina löytyy jotain puhuttavaa, hän vakuuttaa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Korvakärry lupaa kävijälleen ”kupin kuumaa ja kuuntelevia korvia.” Korvakärryn luo saa tulla kertomaan, miten Helsingistä voitaisiin tehdä hauskempi, parempi ja toimivampi paikka elää. Paikalla oleva ehdokas kirjaa ideat ylös.

–          Korvakärry on kaikkien Kokoomuksen ehdokkaiden käytössä. Puolueen sivuilla ilmoitetaan, missä auto milloinkin kulkee, ja kuka vain ehdokas voi hypätä sen mukaan, Sirpa selventää.

–          Näin saamme puolueena levitettyä tietoa ympäri Helsinkiä. Tämä on ehdokkaille helppo tapa matkata myös oman alueen ulkopuolelle.

 

Heliumia kansalle

 

Kampanjaan oman panoksensa tuova graafikko Riikka sinkoilee viemään Kokoomus-palloja ohikulkijoille. Vaikka kahvi ei aina mene kaupan, heliumpallot pysyvät kestosuosikkina.

–          Har du några ballonger? autoileva mies huikkaa ikkunasta.

Myös neljä ala-asteikäistä lasta saapuu paikalle pallojen perässä. He ovat Sirpan naapureita.

Tatu täyttää heille pallot, joissa lukee ”Suomen toivo – Kokoomus”.

–          On kätevää, kun kaikki rekvisiitta kulkee mukana, Sirpa nauraa viitaten heliumsäiliöön ja auton ympärille pystytettyihin vaalimainoksiin.

–          Totta kai tarvitaan myös vaalitelttoja, mutta kärry on hyvä lisä joka kulkee paikasta toiseen.

 

Myös Idässä on käyty

 

Joka päivä muutaman kerran paikkaansa vaihtava Korvakärry on ehtinyt käydä jo monessa paikassa. Mitään ongelmia ei silti ole syntynyt.

–          Tänään ollaan oltu Munkkivuoressa aamulla. Auto oli muutama päivä sitten Vuosaaressa, ja seuraavien viikkojen aikana se on menossa ainakin Kontulaan ja muutamaan muuhun paikkaan Itä-Helsingissä, Tatu kertoo.

–          Idässä ei olla kovinkaan kokoomushenkisiä, mutta yksi auton perusideoista onkin vain levittää informaatioita, Sirpa selventää.

Pitkän päivän päätteeksi Tatu aikoo ajella kärryllään vielä viemään vaalijulisteita ympäri Helsinkiä; 10. lokakuuta on ensimmäinen päivä, kun niitä saa laittaa esille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s