”Olemme Palestiinan kansalaisia ja maa kuuluu meille”

On synkkä ja myrskyinen ilta. Kello on puoli viisi ja Kiasman aukio alkaa täyttyä palestiinalaishuiveihin pukeutuneista ihmisistä. Tunnelma ei ole yhteisöllinen eikä lämmin; nyt on aika huutaa ja mesota.

Palestiinalaisten ihmisoikeuksien puolesta järjestetty mielenosoitus on kerännyt noin 500 ihmistä Helsingin keskustaan. Mielenosoituksella vastustetaan Israelin Gazaan kohdistuneita iskuja, sekä vaaditaan Suomea jäädyttämään kaikki suhteensa Israeliin kunnes Gazan saarto on lopetettu.

Suomen palestiinalaisen siirtokuntayhdistyksen jäsen on suivaantunut Lähi-idän kärjistyneestä tilanteesta.

–          USA on epäsuorasti antanut Israelille luvan hyökätä minne vain – yhdenkin siviilin veri on liikaa, hän kertoo.

–          Haluamme näyttää suomalaisille, että olemme Palestiinan kansalaisia ja maa kuuluu meille. Israelilaiset ovat menneet liian pitkälle.

Nainen itse on kotoisin Israelin kolmanneksi suurimmasta kaupungista Haifasta.

”Israel on murhaaja”

Palestiinalaisten oikeuksia puoltavia kylttejä päälleen liimannut mies aloittaa väkijoukon huudattamisen. ”Viva Gaza”- ja ”Israel on murhaaja” –huudot kaikuvat kosteilla kaduilla. Rastapäinen nainen lyö kumeaäänistä rumpua malletilla. On aika lähteä marssimaan.

Keskustaa kiertävä, mieltään osoittava ihmismassa lisääntyy jatkuvasti. Muutama poliisiauto pysyttelee letkan perässä ja järjestyksenvalvojat viittovat marssijoita kulkemaan hieman tiiviimmin. Lähi-idässä loukkaantuneista palestiinalaisista lapsista ja naisista otetut kuvat kohoavat väkijoukon yläpuolelle; ”Stop Israel” –kyltit ja yliviivatut daavidintähdet komeilevat ihmisten käsissä. Väki huutaa Palestiinan ’puolesta.

Kultasepänliikkeen ikkunasta kaksi naismyyjää katsoo väkijoukkoa ihmetellen. Moni on pysähtynyt tienvarteen tuijottamaan ohilipuvia mielenosoittajia.

Kaupungin valot loistavat kylttien väleistä. Tuntuu absurdilta kävellä suurten mainoskylttien alla samaan aikaan kun sadat palestiinalaiset huutavat Keskuskadulla, että lasten tappamisen on loputtava.

Tuntuu, että maailmassa on suurempiakin murheita kuin muodin mukana pysyminen tai kalliiden kultakorujen ostaminen.

Tuntuu, että ihmisten arvomaailma on kääntynyt jokseenkin päälaelleen; se ei ole enää tästä maailmasta.

Mainokset

One comment on “”Olemme Palestiinan kansalaisia ja maa kuuluu meille”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s