Seinäjoella poistetaan tatuointeja lasertekniikalla

Antti on päättänyt poistattaa yhden tatuoinneistaan.

Antti on päättänyt poistattaa yhden tatuoinneistaan.

28-vuotias Antti saapuu Seinäjoen Laserhoito Oy:n tiloihin poistamaan neljä vuotta sitten tehtyä virhettä käsivarrestaan: siihen on tatuoitu kolmiulotteinen risti, jonka keskellä komeilee jin ja jang -merkki. Tatuoinniksi piti alun perin tulla puu, jonka juuret lähtisivät kämmenselästä, ja joka huipentuisi hienoon ristiin jin ja jang -merkin kanssa; tatuoija oli kuitenkin sanonut, että alkuperäinen idea on liian monimutkainen ja ehdottanut tilalle helpompaa ratkaisua.

–          En vielä tänä päivänäkään tiedä, miksi suostuin siihen, Antti nauraa.

Antin helpotukseksi Seinäjoen Laserhoito Oy:n toinen työntekijä, lähihoitaja Ville Köykkä kuitenkin arvioi, että tatuointi on helppo poistaa.

–          Musta väri ottaa muutenkin vastaan säteilyä, lämpöä ja valoa todella hyvin, joten se imee myös laser-säteet itseensä kätevästi. Lisäksi tatuoinnin joistain kohdista näkyy oma iho läpi, joten mustetta ei ole kovinkaan paksulti, Ville kertoo.

Tatuoinnissa mustetta voi olla joko todella paksulti, tai vain hyvin kevyesti. Kun tatuointia poistetaan laserilla, hioo säde aina päällimmäisen kerroksen mustetta pois. Säde ei reagoi normaaliin ihokudokseen, vaan ikään kuin hakeutuu tatuointimusteeseen. Värikkäitä tatuointeja on usein vaikeampi poistaa kuin mustia.

Ville hakee vielä kylmägeelipussin, ja tatuoinninpoisto voidaan aloittaa.

Tatuointi ennen käsittelyä.

Tatuointi ennen käsittelyä.

Poistettavat tatuoinnit usein huonolla tatuoijalla teetettyjä

–          Holy shit! Antti huutaa ensimmäisten säteiden osuessa iholle.

–          Tuntuu, kuin joku napsisi sellaisella rautalangalla ihoa, hän kuvailee.

Laserpistoolilla ammuskeleva Ville kuitenkin lohduttaa Anttia vakuuttamalla, että jos mies pystyi ottamaan tatuoinnin, hän kyllä kestää myös sen poistamisen.

Kipu on kovempi laserin osuessa kyynärtaipeeseen.

Kipu on kovempi laserin osuessa kyynärtaipeeseen.

Seinäjoen Laserhoito Oy:n toinen työntekijä, sairaanhoitaja ja kosmetologi Maria Pasala, saapuu toimenpidehuoneeseen tutkailemaan tilannetta. Hän avustaa miehiä peittämällä paperilla Antin toisen tatuoinnin estääkseen säteen osumisen siihen. Poistetun tatuointimusteen päälle ilmestyy harmaa peitto, joka katoaa noin viidentoista minuutin kuluttua laserhoidon jälkeen.

Ville ja Maria kertovat tatuoinninpoistoidean lähteneen lähinnä omasta tarpeesta.

Harmaa huntu ilmestyy tatuointimusteen päälle käsittelyn jälkeen.

Harmaa huntu ilmestyy tatuointimusteen päälle käsittelyn jälkeen.

–          Ihmisillä on niitä leimoja – toisilla enemmän, toisilla vähän vähemmän. He haluavat huonoja tatuointejaan pois ja osittain myös tilaa uusille kuville, Ville kertoo.

–          Lisäksi tällaista palvelua ei ole täälläpäin saatavilla, Maria lisää.

Poistettavat tatuoinnit ovat useinmiten – kuten Antinkin tapauksessa – huonolla tatuoijalla teetettyjä. Myös kotitekoisia tatuointeja on nähty paljon. Kovin nuoret eivät tatuointeja yleensä käy poistamassa.

–          Kun asiakkaat lähettävät kuvia tatuoinneistaan, he saattavat kertoa poistamisen syynä olevan esimerkiksi ex-poikaystävän tekemät huonot harjoitustatuoinnit, Ville hymyilee.

”Ihmiset eivät pidäkään niistä ihanista kuvista, jotka ovat ottaneet”

Koneen hurina ja laserpyssyn tasainen naksuminen säestävät mukavaa jutustelua Antin ja hoitajien kesken. Antti onnistuu puhumaan puhelimessa ja ottamaan videokuvaa kädestään kesken toimenpiteen; miestä ei siis voi sattua liiaksi.

–          No niin nuoret, tällaista se on: ensin otatte kovalla kivulla tatuoinnin itseenne ja sitten kärsitte vielä enemmän, kun se otetaan pois, Antti selostaa naureskellen videota kuvatessaan.

Ville kertoo, että heille on tullut valtava määrä yhteydenottoja, vaikka yritys on perustettu vasta tämän vuoden lokakuussa.

–          Toimintamme on herättänyt todella paljon mielenkiintoa. Se kertoo mielestäni siitä, etteivät ihmiset pidäkään niistä ihanista kuvista jotka ovat joskus ottaneet. Kynnys poistaa tatuointinsa on kuitenkin melko suuri, sillä laser-menetelmä tuo mieleen melko negatiivisia mielikuvia, Ville pohtii.

–          Silti ihonsiirto on huomattavasti vaikeampi, kivuliaampi ja suurempi prosessi kuin tämä, Maria sanoo.

Tältä tatuointi näyttää noin 20 minuutin kuluttua käsittelystä.

Tältä tatuointi näyttää noin 20 minuutin kuluttua käsittelystä.

Kun tatuointia on ammuskeltu jokaiseen kohtaan, painellaan kättä vielä kylmägeelipussilla ja lopuksi siihen hierotaan Hirudoid Fortea parantumisen nopeuttamiseksi. Varsinainen tulos nähdään vasta kuuden viikon kuluttua, mutta pieni muutos on havaittavissa jo muutaman kymmenen minuutin jälkeen. Hoito on mahdollista toistaa niin monesti kuin tarve vaatii.

Antti kiittää hoitajia iloisesti halaten ja rohkaisee toimittajaakin koskemaan hieman koholle noussutta ihoaan.

Hän on helpottunut siitä, että saa vihdoin inhoamansa tatuoinnin pois voidakseen tikata tilalle hienomman.

– Teksti ja kuvat: Pipsa Havula

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s