Uusia tuulia Siulan Tarmo-kauppaan

siula

Aune Mattila on ylpeä Tarmo-kaupan paikallisista tuotteista.

Siulan uusi, vauhdikas Tarmo-kauppias, Aune Mattila, on lapsesta asti ollut tekemisissä lähikaupan kanssa: hänen äitinsä, isänsä ja ukkinsa ovat pitäneet Sodankylän Lokassa pientä kyläkauppaa kymmeniä vuosia. Aune itse on hoitanut perheensä kauppaa yksitoista vuotta ennen Saariselälle muuttoa. Hän on myös opiskellut kaupallista alaa opiskeluaikoinaan.

–          Kun lopetin kauppiaan työt Lokassa, aloin kyselemään Tarmo-ketjulta, olisiko missään sopivan kokoista kauppaa vailla kauppiasta. Minulle ilmoitettiin Siulan Tarmo-kaupasta, ja ehdotus jäi pyörimään mieleeni, Aune kertoo.

Joulukuun alussa uuden kauppiaan saappaisiin astunut Aune kertoo pitävänsä erityisen paljon Siulan rakennuksesta ja sen mukavista yrittäjistä.

–          Tykkään tästä talosta. Täällä on paljon reiluja ja ystävällisiä yrittäjiä, ja joka päivä on mukava tulla töihin, hän intoilee.

 

Paikalliset tuotteet vetoavat asiakkaisiin

 

–          Tarmo-ketjun kaupoissa on tietyt tuotteet, jotka hyllyssä on oltava, mutta paikallisia tuotteita saa tilata liikkeeseen vapaasti.

–          Meillä on paljon paikallisia tuotteita, kuten erilaisia hilloja ja kastikkeita, kalaa, poronlihaa sekä riistaa, mikäli sitä on saatavilla, Mattila luettelee.

Hän kertookin paikallisten tuotteiden olevan suosittuja niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa. Myös hieman erikoisemmat tuotteet menevät hyvin kaupan.

–          Olin yllättynyt siitä, miten paljon ihmiset ostavat kuningasrapua. Myös kampasimpukat ovat haluttuja, ja ihmiset osaavat hakea niitä täältä, Aune kertoo.

Tuore kauppias on kiireidensä keskellä ehtinyt jo keksiä muutamia keinoja tehdä Siulan Tarmo-kaupasta entistä mukavamman paikan asioida.

–          Pyrimme pitämään kaupan siistinä, eloisana, valoisana, reiluna kauppana, jossa on hintamerkit kohdallaan, Aune sanoo.

–          Tulevaisuudessa haluaisin tänne enemmän sellaista kyläkauppamaisuutta – sellaista, että tämä olisi asiakkaidenkin mielestä reilu ja rento kauppa, jossa saa jutella myyjien ja kauppiaan kanssa. Toivoisin, että asiakkaat voisivat tulla kertomaan, mitä tuotteita he haluavat valikoimaamme, ja näin voisimme yhdessä rakentaa kaupan, joka palvelee asiakkaitaan mahdollisimman hyvin.

– Kuva ja teksti: Pipsa Havula
Julkaistu Saariselkä nyt! -lehdessä 2013

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s