Costello Hautamäki teki pehmeän sooloalbumin

blogicostello2

Costellon mielestä paras aika kirjoittaa biisejä on silloin, kun lapset ovat lähteneet kouluun, ja talo on täysin hiljainen. (kuva: Pipsa Havula)

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta kolmannen sooloalbuminsa Kun mies unelmoi julkaiseva Vesa-Pekka ”Costello” Hautamäki, 49, on tullut tunnetuksi muun muassa Popedan, Hanoi Rocksin ja Sleepy Sleepersin riveistä.

Kun mies unelmoi -albumi piti julkaista jo viime syksynä, mutta erinäisistä syistä johtuen levynjulkaisupäivä osui vasta vuoden 2013 naistenpäivään. Costellon mukaan tämä on sattumaa.

– Naistenpäivä on kuitenkin mainio levynjulkaisupäivä, sillä olen jo keksinyt albumilleni hyvän mainoslauseen: ”Osta tämä levy naisellesi ennen kuin joku muu ehtii ensin!”, hän nauraa.

Costellon aiemmista soolojulkaisuista A Little Bit Crazy (1988) ja 13 Reasons to Rock (2003) poiketen kolmannella albumilla lauletaan ainoastaan suomeksi – ja rock-asennekin on siirretty taka-alalle.

– Halusin tällä kertaa tehdä hieman kevyempää musiikkia, joten levystä tuli suomenkielinen ja pehmeä, Hautamäki kertoo.

– Osa kappaleista taipuu popin ja jopa iskelmän puolelle, mutta biisiä tehdessä ei kannata jarrutella. Jos iskelmää on tullakseen, niin antaa sen tulla.

Hiljaisessa tilassa kappaleensa kirjoittavalle Costellolle on edelleen epäselvää, miten hänestä tuli muusikko.

– Luulen, että minusta tuli muusikko vahingossa.

– Ehkä se tapahtui silloin, kun lopetin koulun kesken ja kirjoitin veroilmoitukseen ammatin kohdalle ”muusikko”, hän vitsailee.

Ärsyttävimmäksi musiikkigenreksi Hautamäki nimeää hetken pohdinnan jälkeen suomalaiset kansanlaulut, kuten On neidolla punapaula ja Jo Karjalan kunnailla lehtii puu. Syyn hän kertoo piilevän poikakuorossa vietetyissä vuosissa.

– Lauloin lapsena Pirkanpojat-kuorossa: Harjoittelu oli rankkaa, ja kirkkoon oli herättävä joka sunnuntai laulamaan, vaikka olisin halunnut nukkua. Siitä varmaankin johtuu inhoni suomalaisia kansanlauluja kohtaan, Costello hymyilee.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Hautamäki ei vieläkään tiedä, millaisia viisikymppiset ovat.

– Parikymppisenä 50-vuotias edusti minulle sellaista ihmistä, jolle pidetään työpaikalla puhe ja ojennetaan viiri. Ja sitten sukulaiset ostavat sille kultakellon, Costello pohtii.

– En vieläkään tiedä, mitä ajattelen viisikymppisistä. Ikä kuulostaa minunkin korvaani vanhalta. Mutta enhän minä edes ole vielä viisikymmentä!

Jatkokysymyksen hän esittää itse: Milloin pitää jäädä eläkkeelle?

– Popeda on tehnyt tällä vuosituhannella kolme levyä. Todennäköisesti teemme kolme levyä myös seuraavan 13 vuoden aikana, joten voidaan ajatella, että loppu häämöttää jo.

– Emme kuitenkaan kehtaa jäädä eläkkeelle ennen kuin Rolling Stones, Aerosmith ja Remu Aaltonen ovat lopettaneet kiertueensa, Hautamäki naureskelee.

– Pipsa Havula

Julkaistu Helsingin Uutisissa sekä Länsiväylässä

Mainokset

One comment on “Costello Hautamäki teki pehmeän sooloalbumin

  1. saraivoin sanoo:

    On muuten äijä toi Costello ❤ 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s