Kakkapartio iski Itä-Tampereelle

blogikakka

Sulo Närhi ja hänen koiransa Ashley keräsivät koirankakkaa Linnainmaan ja Leinolan lenkkimaastosta. Neljääntoista alueeseen lohkottu kartta auttoi kakkapartiota hajaantumaan koko alueelle. (kuva: Pipsa Havula)

Koiraväki keräsi kakat Linnainmaalta.

Koirien myrkytysjupakka on saanut väen liikkeelle toden teolla, sillä maanantaina yli kolmekymmentä koiraharrastajaa kerääntyi Linnainmaalle muovilapiot ja -pussit käsissään valmiina etsimään keräämättömät koirankakat lenkkimaastosta.

– Keräämätön koirankakka häiritsee koiraharrastajia yhtä paljon kuin muitakin ihmisiä, paikalle saapunut Sulo Närhi, 65, muistuttaa.

– Minulla on lapsenlapsia, ja mielestäni on kamalaa, että heidän leikkipaikoillaan on koirankakkaa. Jokaisen koiranomistajan pitäisi itse kerätä lemmikkinsä jätökset samoin kuin muutkin roskat.

 

Stop koirien myrkyttämiselle -kampanja sai alkunsa muutaman ihmisen nettikeskustelusta koirien myrkkysyötteihin liittyen; lopulta vastakampanjaidea paisui kymmenien koiraharrastajien ja kolmen kakkapussisponsorin suuruiseksi maahan sataneesta paksusta lumikerroksesta huolimatta.

– Vaikka meillä olikin huono tuuri sään suhteen, uskon, että tapahtuma voi toimia lähtölaukauksena monille suuremmille kampanjoille, Suomen palveluskoiraliiton hallituksen jäsen, Tarja Väyrynen, kertoo.

– Aiomme järjestää tempauksen uudelleen heti, kun lumet ovat sulaneet kunnolla, järjestäjät lupaavat.

 

Huhujen mukaan tänä vuonna rotanmyrkkyyn on Pirkanmaalla kuollut ainakin kolme koiraa.

– Emme voi olla varmoja vahinkojen määrästä, sillä osa myrkkyä syöneistä koirista on saatu pelastettua, eikä kaikille myrkyttyneille koirille ole hankittu lääkärin lausuntoa, Tarja kertoo.

Tapahtuman osallistujat ovat harmissaan koiriin kohdistuvista negatiivisista mielikuvista ja myrkytystapauksista. Kampanjan yksi tavoite onkin tuoda esiin koiriin liittyviä positiivisia asioita.

– Koirakulttuurissa on paljon hyviäkin puolia, ja koirista on monille hyötyä. On syytä muistaa, että suurin osa koiranomistajista käyttäytyy vastuullisesti ja kerää jätökset, Väyrynen sanoo.

 

Siivouskampanjan sivuilla on tullut esiin muutamia ehdotuksia jokakeväisen koirankakkakeskustelun välttämiseksi; tapahtuman järjestäjät keräävät myös adressia jyrsijänmyrkkyjen myynnin rajoittamiseksi.

– Tampereella ei ole juuri lainkaan roskiksia, joiden yhteydessä olisi kakkapussiautomaatti. Niiden hankkiminen olisi kaupungille tietenkin jonkinlainen investointi, mutta se auttaisi huomattavasti ympäristön siistinä pidossa, eikä koiranomistajilla olisi enää tekosyitä olla keräämättä jätöksiä, Väyrynen pohtii.

 

Mistä on kyse?

tammikuussa alettiin huhuta myrkkyruoka-ansoista

Kennelliiton mukaan ainakin yksi koira on kuollut rotanmyrkkysyöttiin

helmikuussa Linnainmaalta löytyi lappuja, joissa syöttejä uhattiin tehdä, jos koirankakat eivät katoa

nyt koiranomistajat ovat alkaneet kampanjoida myrkkyansojen levitystä vastaan

– Pipsa Havula

Julkaistu Tamperelaisessa 5.3.2013

Linkki alkuperäiseen juttuun

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s